
مواد غذایی
آبغوره
آبغوره: درخت انگور (تاک یا درخت مو) درختى است بالارونده با پيچکهايى كه درازى آن تا پانزده متر مىرسد. برگهاى آن پنجهاى و داراى پنج قسمت است كه كناره هر يك از قسمتها در بعضى ارقام دندانهدار و در برخى بىدندانه يا كم دندانه است، سطح فوقانى برگ به رنگ سبز مات است. گلهاى درخت انگور، خوشهاى بلند و ميوه گرد يا تخممرغى و سياه يا قرمز ي..
آرد برنج سفید
برنج ثمره گياهى است از خانواده Gramineae، علفى و يكساله كه مخصوص مناطق گرم و پرآب مىباشد. ارتفاع ساقه برنج حدود يك متر يا بيشتر، برگهاى باريك و دراز و نوكتيز و گلهايى بهصورت سنبلكهايى با دم كوتاه در اطراف محور گلدهنده گياه دارد. ميوه برنج به شكل خوشهاى متشكل از سنبلكها در انتهاى ساقه درمىآيد، در بعضى ارقام خوشه برنج داراى ريشك است و ب..
آرد جو دوسر
آرد جو دوسر: «جو دوسر» (یولاف)، گياهى است يكساله به ارتفاع حدود یک متر که پس از رسيدن زردرنگ مىشود. ميوه آن به شكل خوشه و سنبله غير فشرده و در هر سنبله سه گل دارد كه گل فوقانى آن عقيم است و گلهاى طرفين بارور مىشود و دانه آن در غلافى داراى دو سر مىباشد. از علوفههاى خوب حيوانات است بخصوص براى اسب خيلى مفيد است. كاه جو دوسر به عنوان علوفه گاو..
آرد جو کامل
آرد جو کامل: «جو» (شعیر)، گياهى است از خانواده Gramineae، يكساله كه ارتفاع ساقه استوانهاى آن بسته به ارقام مختلف از چهل تا صد سانتیمتر فرق مىكند. برگها سبز تيره، متناوب، باريك، دراز و در موقع لمس كردن بخصوص در جهت بالا به پايين برگ حالت خشونت احساس مىشود. ميوه جو به شكل سنبل كه داراى سنبله يا سنبلهاى كوچك است و هر سه سنبلك در يك محفظه جا..
آرد جوانه گندم
آرد جوانه گندم: «گندم»، گياهى است از خانواده Gramineae و يكساله. ريشههاى آن اليافى و افشان و سطحى و ساقه آن استوانهاى توخالى و در گرههاى ساقه پر مىباشد. در بعضى ارقام ساقه پر است. هر ساقه به يك خوشه متشكل از سنبلهها منتهى مىشود. برگهاى آن سبز، باريك، دراز و سنبلهها حاوى چند دانه كه هرچه زمين غنىتر باشد دانهها بيشتر خواهد شد. پوشش خ..
آرد جوانه گندم خراسانی
آرد جوانه گندم خراسانی: «گندم خراسانی» (کاموت)، گندم بومی و ۵۰۰۰ ساله ایران است که در تولید آن از کود شیمیایی و سم استفاده نمیشود. گندم نژاد خراسانی که طی سالیان اخیر توسط کارشناسان دلسوز ایرانی احیا شده است، ازنظر ظاهر دارای تفاوت آشکاری با سایر انواع گندم است.گندم خراسان (گندم باستانی خراسان)، ازنظر محتوای پروتئین و مواد معدنی هم..
آرد سنجد کامل
آرد سنجد کامل: درخت سنجد گاهی بزرگ و گاهی بهصورت درختچهای كوچک ديده مىشود و داراى برگهای بيضىشكل و نيزهاى است. رنگ پشت و روى برگها نقرهاى است و حالتی گرد آلود دارد. گلهای سنجد، كوچک و زردرنگ و بسیار معطر است. ميوه سنجد به شكل و اندازه زيتون و گوشت دار است و دارای پوست نازکی به رنگ قرمز نارنجى و گوشت آن سفيد نخودى و دارای طعمى اندک شيري..
آرد نارگیل
آرد نارگیل: «نارگیل»، میوه درختى است بزرگ و زيبا به بلندى بيست تا چهل متر از تيره خرما. تنه آن راست و قائم كه روى آن آثار بن برگهاى ريختهشده ديده مىشود. درخت نارگيل در حدود سال پنجم شروع به گل دادن مىكند و گلهاى نر و ماده در یک مجموعه گل قرار دارند. در انتهاى تنه درخت نارگیل معمولا تعداد ۱۲ تا ۱۵ برگ بزرگ و به طول چهار تا پنج متر..
آرد گندم خراسانی
آرد گندم خراسانی: «گندم خراسانی» (کاموت)، گندم بومی و ۵۰۰۰ ساله ایران است که در تولید آن از کود شیمیایی و سم استفاده نمیشود. گندم نژاد خراسانی که طی سالیان اخیر توسط کارشناسان دلسوز ایرانی احیا شده است، ازنظر ظاهر دارای تفاوت آشکاری با سایر انواع گندم است.گندم خراسان (گندم باستانی خراسان)، ازنظر محتوای پروتئین و مواد معدنی همچون سل..
آرد گندم کامل
آرد گندم کامل: «گندم»، گياهى است از خانواده Gramineae و يكساله. ريشههاى آن اليافى و افشان و سطحى و ساقه آن استوانهاى توخالى و در گرههاى ساقه پر مىباشد. در بعضى ارقام ساقه پر است. هر ساقه به يك خوشه متشكل از سنبلهها منتهى مىشود. برگهاى آن سبز، باريك، دراز و سنبلهها حاوى چند دانه كه هرچه زمين غنىتر باشد دانهها بيشتر خواهد شد. پوشش خا..
ارده کنجد
«ارده کنجد»، مایعی است که از کنجد پوست کنده (مقشر) بریان و در اثر سائیدن تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد.روش تهیه ارده کنجد بهاینصورت است که ابتدا کنجد را در معرض باد قرار داده تا زائدات و گردوغبار آن جدا شود (بوجاری کردن). سپس برای چند ساعت کنجدها را در حوضچههایی از آب گرم و نمک خیس میگذارند. این کار (خیساندن در آب گرم)، علاوه بر شستشو، ..
بادام - مغز
درخت بادام از درختان ميوه به بلندى ۶ تا ۸ متر است. اين درخت بومى مناطق با آبوهواى مديترانهاى آسياى معتدله غربى است و در زمانى كه شكوفهها باز مىشوند، درخت زينتى بسيار زيبايى مىباشد. درخت بادام داراى يك سيستم ريشهبندى قوى عمودى و تاج مدور است و ريشههاى قوى آن باعث میشود كه حتى در شرايط نامساعد خاك و با كمى رطوبت نيز خوب رشد كند و به حيات ..
بادام سنگی
درخت بادام از درختان ميوه به بلندى ۶ تا ۸ متر است. اين درخت بومى مناطق با آبوهواى مديترانهاى آسياى معتدله غربى است و در زمانى كه شكوفهها باز مىشوند، درخت زينتى بسيار زيبايى مىباشد. درخت بادام داراى يك سيستم ريشهبندى قوى عمودى و تاج مدور است و ريشههاى قوى آن باعث میشود كه حتى در شرايط نامساعد خاك و با كمى رطوبت نيز خوب رشد كند و به حيات ..
بادام محب (کاغذی)
بادام محب (کاغذی): درخت بادام از درختان ميوه به بلندى ۶ تا ۸ متر است. اين درخت بومى مناطق با آبوهواى مديترانهاى آسياى معتدله غربى است و در زمانى كه شكوفهها باز مىشوند، درخت زينتى بسيار زيبايى مىباشد. درخت بادام داراى يك سيستم ريشهبندى قوى عمودى و تاج مدور است و ريشههاى قوى آن باعث میشود كه حتى در شرايط نامساعد خاك و با كمى رطوبت نيز خوب..
بادام منقا (کاغذی)
بادام منقا (کاغذی): درخت بادام از درختان ميوه به بلندى ۶ تا ۸ متر است. اين درخت بومى مناطق با آبوهواى مديترانهاى آسياى معتدله غربى است و در زمانى كه شكوفهها باز مىشوند، درخت زينتى بسيار زيبايى مىباشد. درخت بادام داراى يك سيستم ريشهبندى قوى عمودى و تاج مدور است و ريشههاى قوى آن باعث میشود كه حتى در شرايط نامساعد خاك و با كمى رطوبت نيز خو..
برنج سفید
برنج ثمره گياهى است از خانواده Gramineae، علفى و يكساله كه مخصوص مناطق گرم و پرآب مىباشد. ارتفاع ساقه برنج حدود يك متر يا بيشتر، برگهاى باريك و دراز و نوكتيز و گلهايى بهصورت سنبلكهايى با دم كوتاه در اطراف محور گلدهنده گياه دارد. ميوه برنج به شكل خوشهاى متشكل از سنبلكها در انتهاى ساقه درمىآيد، در بعضى ارقام خوشه برنج داراى ريشك است و ب..
برنج قهوه ای
برنج ثمره گياهى است از خانواده Gramineae، علفى و يكساله كه مخصوص مناطق گرم و پرآب مىباشد. ارتفاع ساقه برنج حدود يك متر يا بيشتر، برگهاى باريك و دراز و نوكتيز و گلهايى بهصورت سنبلكهايى با دم كوتاه در اطراف محور گلدهنده گياه دارد. ميوه برنج به شكل خوشهاى متشكل از سنبلكها در انتهاى ساقه درمىآيد، در بعضى ارقام خوشه برنج داراى ريشك است و ب..
بره موم - قرص
«بره موم» (پروپلیس یا پروپولیس)، حاوی صمغ یا رزین گیاهان، موم، اسیدهای چرب ضروری، گرده گل، ترکیبات آلی، ویتامینها و عناصر معدنی است. مقدار و نوع ترکیبات بره موم بسته به مکان، زمان جمعآوری و روش تولید آن متفاوت است.برای تولید بره موم؛ زنبور ابتدا تکههای رزین یا صمغ تراوش شده از جوانه یا تنه برخی درختان را به وسیله پاهای عقب و قطعات دهان..
بلغور جو
«جو» (شعیر)، گياهى است از خانواده Gramineae، يكساله كه ارتفاع ساقه استوانهاى آن بسته به ارقام مختلف از چهل تا صد سانتیمتر فرق مىكند. برگها سبز تيره، متناوب، باريك، دراز و در موقع لمس كردن بخصوص در جهت بالا به پايين برگ حالت خشونت احساس مىشود. ميوه جو به شكل سنبل كه داراى سنبله يا سنبلهاى كوچك است و هر سه سنبلك در يك محفظه جاى دارد ..
بلغور گندم
«گندم»، گياهى است از خانواده Gramineae و يكساله. ريشههاى آن اليافى و افشان و سطحى و ساقه آن استوانهاى توخالى و در گرههاى ساقه پر مىباشد. در بعضى ارقام ساقه پر است. هر ساقه به يك خوشه متشكل از سنبلهها منتهى مىشود. برگهاى آن سبز، باريك، دراز و سنبلهها حاوى چند دانه كه هرچه زمين غنىتر باشد دانهها بيشتر خواهد شد. پوشش خارجى دانه..
بلغور گندم خراسانی
«بلغور گندم خراسانی» همان گندم خراسانی است با این تفاوت که بصورت خرد شده عرضه میشود. بلغور گندم خراسان بدلیل آن که به قطعات کوچکتر تبدیل شده است، فرایند پخت را سریعتر طی کرده و برای پخت انواع سوپ، حلیم و... میتوان از آن بهره برد. «گندم خراسانی» (کاموت)، گندم بومی و ۵۰۰۰ ساله ایران است که در تولید آن از کود شیمیایی و سم استفاده ..
بیسکویت جو
بیسکویت جو: گروهى از دانشمندان معتقدند جو در درمان بیماریهای قلبی، سرطان، اختلالات هاضمه و... بسيار مفيد است. برای نمونه، در آزمايشى مقدارى بيسكويت را بهجای آرد گندم با آرد جو درست كرده و به ۱۹ بيمار مبتلا به يبوست مزمن كه مرتباً از داروهاى ملين استفاده مىكردند دادند. ۱۵ نفر (يعنى در حدود ۷۵ درصد) از افراد آن گروه كه روزانه ۳ تا ۴ بار از اين..
بیسکویت جو دوسر
بیسکویت جو دوسر: گروهى از دانشمندان معتقدند جو در درمان بیماریهای قلبی، سرطان، اختلالات هاضمه و... بسيار مفيد است. برای نمونه، در آزمايشى مقدارى بيسكويت را بهجای آرد گندم با آرد جو درست كرده و به ۱۹ بيمار مبتلا به يبوست مزمن كه مرتباً از داروهاى ملين استفاده مىكردند دادند. ۱۵ نفر (يعنى در حدود ۷۵ درصد) از افراد آن گروه که روزانه ۳ تا ۴ بار ..
بیسکویت جوانه گندم
بیسکویت جوانه گندم: برای تهیه جوانه، گندم را يك شب در آب سرد خیسانده بعد در پارچه نخى میپیچیم و ظرفى زير آن قرار میدهیم و در سايه در محلى خنك قرار داده و دائم آن را نمناك نگه میداریم تا ريشه كند و جوانه بزند و قبل از سبز شدن آنها را از هم باز کرده و در آفتاب پهن كرده خشک میکنیم. در نهایت، جهت تهیه آرد جوانه گندم آنرا آسیاب میکنیم.در زمان ..
بیسکویت گندم کامل
بیسکویت گندم کامل: «گندم»، گياهى است از خانواده Gramineae و يكساله. ريشههاى آن اليافى و افشان و سطحى و ساقه آن استوانهاى توخالى و در گرههاى ساقه پر مىباشد. در بعضى ارقام ساقه پر است. هر ساقه به يك خوشه متشكل از سنبلهها منتهى مىشود. برگهاى آن سبز، باريك، دراز و سنبلهها حاوى چند دانه كه هرچه زمين غنىتر باشد دانهها بيشتر خواهد شد. پوشش..
جو دوسر
«جو دوسر» (یولاف)، گياهى است يكساله به ارتفاع حدود یک متر که پس از رسيدن زردرنگ مىشود. ميوه آن به شكل خوشه و سنبله غير فشرده و در هر سنبله سه گل دارد كه گل فوقانى آن عقيم است و گلهاى طرفين بارور مىشود و دانه آن در غلافى داراى دو سر مىباشد. از علوفههاى خوب حيوانات است بخصوص براى اسب خيلى مفيد است. كاه جو دوسر به عنوان علوفه گاوهاى شيرده مو..
حلوا ارده عسلی
ماده اصلی حلوا ارده، همانطور که از نامش مشخص است، ارده است. ارده کنجد، مایعی است که از کنجد پوست کنده (مقشر) بریان و در اثر سائیدن تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. برای تولید ارده، ابتدا کنجد را در معرض باد قرار داده تا زائدات و گردوغبار آن جدا شود (بوجاری کردن). سپس برای چند ساعت کنجدها را در حوضچههایی از آب گرم و نمک خیس میگذارند..
خرما آلوچه ای
«خرما»، ميوه گياهى است از خانواده Palmaceae و درختى است كه ارتفاع آن به ۱۰ تا ۲۰ متر مىرسد. درخت خرما، تنهاى استوانهاى صاف و قائم و بدون انشعاب دارد كه آثار برگهاى قديم درخت روى آن به صورت برجستگىهايى باقى مىماند. برگهاى درخت خرما پَر مانند، در قاعده خاردار، دراز به طول سه تا شش متر به رنگ سبز تيره با برگچههايى سخت و خشن و مومى است. درخ..
خرما خاصویی
«خرما»، ميوه گياهى است از خانواده Palmaceae و درختى است كه ارتفاع آن به ۱۰ تا ۲۰ متر مىرسد. درخت خرما، تنهاى استوانهاى صاف و قائم و بدون انشعاب دارد كه آثار برگهاى قديم درخت روى آن به صورت برجستگىهايى باقى مىماند. برگهاى درخت خرما پَر مانند، در قاعده خاردار، دراز به طول سه تا شش متر به رنگ سبز تيره با برگچههايى سخت و خشن و مومى است. درخ..
خرما ربی
«خرما»، ميوه گياهى است از خانواده Palmaceae و درختى است كه ارتفاع آن به ۱۰ تا ۲۰ متر مىرسد. درخت خرما، تنهاى استوانهاى صاف و قائم و بدون انشعاب دارد كه آثار برگهاى قديم درخت روى آن به صورت برجستگىهايى باقى مىماند. برگهاى درخت خرما پَر مانند، در قاعده خاردار، دراز به طول سه تا شش متر به رنگ سبز تيره با برگچههايى سخت و خشن و مومى است. درخ..
رب انار
رب انار: انار درخت كوچكى با شاخههای كمى تيغدار دارد و برگهای آن كاملا سبز و براق است .گل انار به رنگ قرمز و داراى تعداد زيادى اتامين (آلت نر) و يك تخمدان كه داراى شاخههاى متعدد مىباشد. ميوه آن كروىشكل با تاجى بر سر و پوست آن ضخيم و قرمز و در بعضى ارقام سفيد يا سياه است. داخل ميوه تعداد زيادى دانه استخوانى و سخت وجود دارد كه اطراف هر دانه ..
رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی: «گوجهفرنگی» در زبانهای مختلف اسامی مختلفی دارد مثلاً در آذربایجان خودمان به آن بادمجان قرمز میگویند و افغانیها به آن بادمجان رومی میگویند و نام لاتین آن (Solanum Lycopersicum) است. خاستگاه گوجهفرنگی از منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی است و ابتدا در دوره استعمار قدیم توسط اسپانیاییها به همه دنیا انتقال یافت. گوجهفرن..
رشته آش
در زمان قديم كه به كمك آسيابهاى سنگی دانهها را آرد مىكردند، تمام عناصر موجود در دانه در آرد وجود داشت ولى با آسیابهای صنعتی جديد، اگرچه آرد بسيار سفيد كه مورد پسند عموم است به دست مىآيد ولى اين آرد بسيار سفيد تماما از نشاسته تشكيل شده و فاقد مواد حياتى است. از طرف دیگر، امروزه در فرایند تصفیه آرد، قسمت عمده سبوس گندم و در نتیجه بیشتر مواد..
رشته پلویی
در زمان قديم كه به كمك آسيابهاى سنگی دانهها را آرد مىكردند، تمام عناصر موجود در دانه در آرد وجود داشت ولى با آسیابهای صنعتی جديد، اگرچه آرد بسيار سفيد كه مورد پسند عموم است به دست مىآيد ولى اين آرد بسيار سفيد تماما از نشاسته تشكيل شده و فاقد مواد حياتى است. از طرف دیگر، امروزه در فرایند تصفیه آرد، قسمت عمده سبوس گندم و در نتیجه بیشتر مواد مغذی..
رطب مضافتی
«خرما»، ميوه گياهى است از خانواده Palmaceae و درختى است كه ارتفاع آن به ۱۰ تا ۲۰ متر مىرسد. درخت خرما، تنهاى استوانهاى صاف و قائم و بدون انشعاب دارد كه آثار برگهاى قديم درخت روى آن به صورت برجستگىهايى باقى مىماند. برگهاى درخت خرما پَر مانند، در قاعده خاردار، دراز به طول سه تا شش متر به رنگ سبز تيره با برگچههايى سخت و خشن و مومى است. درخ..
روغن ارده کنجد
امروزه استخراج روغن از کنجد به دو روش صورت میگیرد:۱. روش سنتی (روغنی که به این روش استخراج میشود را اصطلاحا «روغن ارده کنجد» مینامند)۲. روش پرس (روغنی که به این روش استخراج میشود را اصطلاحا «روغن کنجد» مینامند) روغن ارده کنجد:روغنی است که طی چند مرحله و از ارده کنجد گرفته میشود. روش تهیه بهاینصورت است که ابتدا کنجد را در معر..
روغن حیوانی زرد
روغن حیوانی زرد «خانگی»، از کره محلی دوغی مرغوب (کره گاوی) تهیه میشود. این روغن را که با نامهای «روغن حیوانی»، «روغن حیوانی زرد»، «روغن زرد»، «روغن کرمانشاهی»، «ساریاغ» (سارییاغ)، «روغن ماسکه» (مسکه)، «روغن خوب» و... نیز میشناسند (در هر منطقه نام خاصی بر روی آن گذاشتهاند)، بالاترین ارزش غذایی را در میان همه روغن ها دارد و سنگینتر از دیگر..
روغن حیوانی سفید
روغن حیوانی سفید خانگی روغنی لطیف و ترکیبی از روغن دنبه و پیه گوسفند است..
روغن زیتون
«روغن زيتون فرابکر»، را از ميوه زيتون و با استفاده از فشار (پرس سرد) استخراج مىكنند. روغنی که در فشار اول گرفته میشود؛ بسیار مغذی بوده و مايعى است به رنگ زرد مايل به سبز يا زيتونى و زلال و شفاف و كمى چسبنده.روغن فشار دوم نيز قابلمصرف است ولى ارزش آن بهمراتب كمتر از روغن فشار اول است. روغن فشار دوم را قبل از عرضه شدن به بازار تجارت تحت اثر..
روغن شحم گاو
«شحم»، چربى گرفته شده از بافتهای جانورى، بخصوص از دامها (گاو، گوسفند، اسب، الاغ، بز و...) میباشد. شحم (پیه) مخلوطى از چربیهاى مختلف است (از قبيل استارين و اولئين) و رنگ آن نيز در حيوانات مختلف و همچنين برحسب جنس و سن آنها فرق میكند. شحم، عضوى است از اعضاى مفرده كه بر روى بعضى اعضاء مانند كليه، معده و رودهها به وجود آمده و منعقد میگردد و..
روغن نارگیل
«نارگیل»، ميوه گياهى است از تيره خرما و از خانواده Palmaceae، درختى دارد بزرگ و زيبا به بلندى بيست تا چهل متر، قطر تنه درخت تا يك متر مىرسد. تنه آن راست و قائم كه روى آن آثار بن برگهاى ريختهشده ديده مىشود. درخت نارگيل در حدود سال پنجم شروع به گل دادن مىكند و گلهاى نر و ماده در يك مجموعه گل قرار دارند. در انتهاى تنه درخت نارگیل معمولا..
زرشک پلویی
«زرشک پلویی» (زرشک بی دانه یا زرشک گلی) ميوههایی هستند استوانهاى شكل، به رنگ قرمز با طعم ترش و بدون دانه كه محصول درخت زرشک بی دانه است كه در طب سنتى ميوههاى اين درختچه را امبرباريس مىناميدهاند. زرشک درختچهاى است كه بلندى آن یک تا چهار متر است، در گونههاى مختلف، برگهاى آن بيضىشكل با دندانههاى ارهاى و اغلب منته..
زیتون شکسته
«درخت زيتون»، درختى است از تيره زيتون و خانواده اولناسه، هميشه سبز و بدون خزان. بعضى از گياه شناسان نوشتهاند كه درخت زيتون وقتى به سن چهلسالگی برسد ميوه میدهد. ارتفاع معمول اين درخت ۵ تا ۷ متر است ولى در شرايط مناسب، بلندى آن به ۱۰ تا ۱۵ متر نيز میرسد. تنه درخت شكافهاى سطحى ناهموار دارد. درخت زیتون دو نوع است كه يك نوع آن در بيابا..
سرکه انگور
سركه انگور طبیعی (به عربی: خَل) مايعى است ترش مزه داراى حالت اسيدى كه از تخمير انگور به وجود میآید. بهترین نوع در بین انواع سرکهها، سرکه انگور است (هرچه انگور شيرينتر باشد سركه آن مرغوبتر خواهد شد که در این میان، سركه انگور فخرى شيرين، بهترين است) و پس از آن، سرکه خرما، سرکه مویز و سرکه انجیر از بهترین سرکهها هستند. طرز تهيه سرک..
سرکه خرما
سركه خرما طبیعی (به عربی: خَل) مايعى است ترش مزه داراى حالت اسيدى كه آن را از تخمير خرما تهيه مىكنند. بهترین نوع سرکه پس از سرکه انگور است، سرکه خرما است. طرز تهيه سرکه خرما طبیعی:برای تهیه سرکه خرما طبیعی؛ شهد خرما را گرفته و صاف نموده (يا بدون صاف كردن با تفالههاى خرما) همه را داخل خمره مىريزند و معادل ده درصد وزن شهد خرما، سرك..
سرکه زردآلو
سركه زردآلو طبیعی (به عربی: خَل) مايعى است ترش مزه داراى حالت اسيدى كه آن را از تخمیر زردآلو تهيه مىكنند. طرز تهيه سرکه زردآلو طبیعی:برای تهیه سرکه زردآلو طبیعی؛ آب زردآلو را گرفته و صاف نموده (يا بدون صاف كردن با تفالههاى زردآلو) همه را داخل خمره مىريزند و معادل ده درصد وزن آبمیوه، سركه زردآلو پاك مرغوب در آن ريخته و سر خمره را محكم..
سرکه سیب
سركه سیب طبیعی (به عربی: خَل) مايعى است ترش مزه داراى حالت اسيدى كه آن را از تخمير سیب تهيه مىكنند. طرز تهيه سرکه سیب طبیعی:برای تهیه سرکه سیب طبیعی؛ آب سیب را گرفته و صاف نموده (يا بدون صافكردن با تفالههاى سیب) همه را داخل خمره مىريزند و معادل ده درصد وزن آب سیب، سركه سیب پاك مرغوب در آن ريخته و سر خمره را محكم مىبندند و در آفتاب ي..
سمنو
«سمنو»، خوراکی خوشمزه، شیرین و پرخاصیتی است که شبیه حلوا یا کاچی میباشد. امروزه، معمولاً سمنو را فقط در عید نوروز و برخی مناسبتهای خاص در سفرهها مشاهده میکنیم که اغلب، دو دلیل مهم دارد؛ یکی، عدم آگاهی افراد از خواص سمنو و دیگر، پیدا نکردن سمنوی خوب و مطمئن! متأسفانه، امروزه پیدا کردن یک سمنوی واقعی و خالص که نکات بهداشتی نیز در فرایند پخت..