ممکن است در این سایت (فروشگاه اینترنتی محصولات سالم و طبیعی «خانگی»)
با اصطلاحات، کلمه ها و علائمی مواجه شوید که متوجه معنای آن نشوید. سعی شده است تا
در این بخش در مورد آنها توضیح کافی داده شود. (در حال تکمیل...)
خواص اختصاصی:
مثلا در مورد عسل؛ از آنجایی که عسل های مختلفی در فروشگاه «خانگی»
عرضه می شود، هر عسل با توجه به گیاه غالب در آن می تواند در بعضی از خواص از عسل های
دیگر قوی تر عمل نماید که ما از عنوان «خواص اختصاصی» برای آنها استفاده کرده ایم.
خواص عمومی:
مثلا در مورد عسل؛ برای بیان خواصی که بطور کلی در همه انواع عسل طبیعی وجود دارد از عنوان «خواص عمومی» استفاده شده است.
عسل طبیعی:
منظور عسلی است که زنبور برای تولید آن فقط از گیاهان تغذیه کرده باشد.
عسل کشاورزی:
منظور عسلی است که زنبور برای تولید آن علاوه بر گیاهان از شربت آب و شکر نیز تغذیه کرده باشد.
عسل وحشی:
منظور عسلی است که زنبور برای تولید آن فقط از گیاهان تغذیه کرده باشد و انسان در فرایند تولید عسل دخالتی نداشته باشد. عسل وحشی بهوسیله افراد متخصص از کوه، دشت و جنگل جمعآوری میشود.
عسل تک گل:
منظور عسلی است که زنبور برای تولید آن از یک گیاه خاص بیش از دیگر گیاهان استفاده نموده است. برای مثال، کندوهایی را تصور نمایید که در دشتی قرار داده شدهاند که پوشیده از گیاه آویشن باشد...
هیدراتهای كربن:
هيدراتهاى
كربن (کربوهیدراتها) كه انرژیزا میباشند، موادى هستند كه قسمت عمده انرژى لازم
بدن براى حركات، كار و زندگى را فراهم میکنند و کموبیش در تمام گياهان سبز وجود دارند.
هیدراتهای كربن قسمت عمده (معمولاً بيش از ۵۰ درصد) مواد غذايى اساسى بشر را تشكيل
میدهند. مثلاً دانههای غلات كه در عمده مناطق دنيا اساس تغذيه هستند از مقدار فراوان
هیدراتهای كربن تشکیلشدهاند. هیدراتهای كربن مواد شيميايى هستند كه در ساختمان
آنها كربن، هيدروژن و اكسيژن دخالت دارد و معمولاً هيدروژن و اكسيژن در ساختمان هیدراتهای
كربن به همان نسبتى وجود دارد كه در آب وجود دارند، يعنى تعداد اتمهای هيدروژن دو
برابر تعداد اتمهای اكسيژن است. اگر هیدراتکربن را بسوزانيد آب تشکیلشده و كربن
(زغال) باقى میماند.
هیدراتهای کربن به سه دسته تقسیم میشوند:
۱. ساده (منوساکارید): از یک واحد
مولکولی کوچک و ساده تشکیلشدهاند، مانند گلوکز (قند خون) و فروکتوز (قند میوه)
۲. مرکب (اولیگو ساکارید): از
چند واحد مولکولی کوچک و ساده تشکیلشدهاند (مهمترین آنها دی ساکاریدها هستند)، مانند
ساکاروز (قند چغندر و نیشکر)، مالتوز (قند جوانه جو) و لاکتوز (قند شیر)
۳. پیچیده (پلی ساکارید): از چند
واحد مولکولی بزرگ و پیچیده تشکیلشدهاند، مانند نشاسته، سلولوز، سقزها و صمغهای
نباتى و لعابها و ساير هیدراتهای كربن ذخیرهای
در ساختار فیزیکی عسل، قندهای مختلفی (حدود ۱۵ نوع) وجود دارد که یکی
از آنها ساکاروز است. بهطورکلی، هرچقدر میزان این قند در عسل کمتر باشد، آن عسل، مرغوبتر
است. البته برخی از عسلها مانند عسل کُنار و یونجه (نسبت به سایر عسلها) بهطور ذاتی
دارای ساکارز بالایی هستند.