عرق بادرنجبویه
  • عرق بادرنجبویه
  • عرق بادرنجبویه
  • عرق بادرنجبویه

عرق بادرنجبویه

400,000ریال
مالیات 400,000ریال
  • کد محصول: عرق بادرنجبویه
  • موجودی: موجود نیست

«بادرنجبويه»، گياهى است علفى و خودرو و پايا از تيره نعنا. برگ‌های بادرنجبويه بزرگ‌تر از برگ نعنا و تقریباً مدوّر با بوى شبيه به بوى قرنفل. بادرنجبويه شاخه‌های زيادى دارد كه از روى ريشه خارج می‌شوند، گل آن سفيدرنگ و ريشه آن در زمين می‌ماند و هرسال مانند نعناع می‌روید، اين گياه بيشتر در نواحى شمال و مشرق ايران يافت می‌شود.

 ابن‌سینا نخستين پزشك در جهان بود كه خواص درمان‌بخش بادرنجبويه را به‌عنوان مقوى مغز و اعصاب و قلب بيان داشت و آن را به‌عنوان يك داروى نشاط‌آور به جهانيان معرفى نمود. بادرنجبويه (Melisse) از زمان‌های قديم شناخته‌شده بود و يونانيان نام مليس را به آن داده بودند كه به معناى زنبور است، زيرا زنبورعسل آن را دوست دارد و باکمال ميل و اشتياق روى آن می‌نشیند. ابن‌سینا آن را بادرنگبويه ناميد، زيرا برگ آن را اگر بين دو انگشت بفشارند بوى بادرنگ (ليمو) می‌دهد و معرب آن بادرنجبويه است كه بعدها به همين نام معروف شد. اروپاييان در قرون‌وسطی كه کتاب‌های دانشمندان اسلامى را ترجمه و در دانشگاهها تدريس و تحصيل می‌کردند به احترام ابن‌سینا بادرنجبويه را به نام سيترونل (Citronelle) خواندند كه از كلمه ليمو گرفته شده است. ابن‌سینا گفته بود كه بادرنجبويه مقوى مغز و اعصاب است، نشاط می‌آورد و هوش را برمی‌انگیزد و ذهن را تقويت می‌کند و براى درمان انواع ماليخوليا، وسواس و جنون مؤثر است.

در قرون‌وسطی پزشكان اروپا بدون اينكه دراین‌باره شخصاً به مطالعه و تحقيق بپردازند، عیناً اين خواص را پذيرفتند و به آن عمل می‌کردند، تا اينكه در دوره رنسانس؛ يعنى، تجديد حيات علم و ادب در اروپا، كه دانشمندان بزرگى در فرانسه، ايتاليا، آلمان و ساير كشورهاى اروپا از قرن شانزدهم ميلادى به بعد ظاهر شدند، در هر مورد به بحث و انتقاد و بررسى و تحقيقات علمى پرداختند و پزشكانى به نام رندوله، فورستوس، گراتارولوس، فرنل، ريوير، هوفمان و ... پس از مطالعات زياد همان خواص را بى کم‌وکاست پذيرفتند و بادرنجبويه را در موارد ملان کولی، هيپوكندرى و مانيا (انواع ماليخوليا و جنون) تجويز كردند و بسيارى از آنان پذیرفتند كه: «بادرنجبويه هوش را تندوتیز می‌کند و حافظه را تقويت می‌نماید».

در قرن نوزدهم، ستاره درخشانى در افق پزشكى فرانسه به نام «تروسو» طلوع كرد كه از اطراف‌واکناف اروپا براى استماع سخنرانی‌های پزشكى و استفاده از معلومات و تجربيات اين نابغه بزرگ به فرانسه می‌آمدند. هماكنون نيز پس از صدسال مطالعه سه جلد كتاب او با عنوان «كلينيك مدی کال هتل ديو» براى اهل علم بسيار قابل‌استفاده است.

تروسو اكتشافاتى دارد كه در کتاب‌های پزشكى امروز نيز به نامش معروف است. اين دانشمند پس از یک‌عمر مطالعه و تجربه، هرچه ابن‌سینا درباره خواص بادرنجبويه گفته بود تأييد كرد و به‌اتفاق «پيدو» كتاب درمان‌شناسی را تأليف كرد و در آن درباره بادرنجبويه نوشت: «گردش خون را در مغز منظم كرده و مراكز عصبى را تقويت نموده و نشاط‌آور است». وی، بادرنجبویه را مخصوصاً در پيرهاى چاق كه قواى دماغى آنها به تحليل رفته و ضعيف شده است تجويز می‌کرد. همچنين در سردردهاى احتقانى و سردردهاى عصبى، دم‌کرده بادرنجبويه را به كار می‌برده و سردرد تسكين می‌یافته است.

 

عرق بادرنجبويه:

عرق بادرنجبویه را بايد از گياه اصلى بادرنجبويه (ملیس) بگيرند چون در زمان حاضر كه تجار در خریدوفروش گياهان داروئى به‌منظور سودهاى كلانى كه می‌برند واردشده‌اند اکثراً ديده می‌شود كه [گاهی به دلیل عدم اطلاع و گاهی به دلیل سودجویی] گياهى را بجاى گياه ديگر می‌فروشند يا عرق‌گیری می‌کنند يا به مصارف غیرواقع می‌رسانند. مثلاً گياه كاليوم يا شير پنير را بجاى بادرنجبويه در بازار می‌فروشند و از آن عرق‌گیری می‌کنند، درحالی‌که گياه شير پنير هیچ‌یک از خواص دارویى بادرنجبويه را ندارد. در حال حاضر، بسیاری از تولیدکننده‌ها (بخصوص تولیدکننده‌های صنعتی) از روی ناآگاهی و به جهت کاهش هزینه‌ها اقدام به تولید عرقیات در ظروف استیل یا آلومینیوم می‌کنند که مورد تائید نیست. استفاده از ظروف استیل و آلومینیوم در فرایند عرق‌گیری باعث ابتلای افراد به بیماری‌های مختلف (ازجمله کم‌خونی، سرطان و...) می‌شود. این در حالی است که کلیه عرقیات «خانگی» در ظروف مسی و با آب چشمه و استفاده از گیاهان مرغوب تولید می‌شوند.

 

با استفاده از گزینه «خصوصیات» (در بالای همین مطلب) می‌توانید اطلاعات بیشتری را در مورد عرق بادرنجبویه مشاهده نمایید.


عرق بادرنجبویه،بادرنجبویه،بادرنجبویه برای چی خوبه،بادرنجبویه خواص،بادرنجبویه چیست،بادرنجبویه و قاعدگی،بادرنجبویه و فشار خون،بادرنجبویه در بارداری،بادرنجبویه خشک شده،بادرنجبویه خشک،بادرنجبویه عرق،خانگی،سالم،طبیعی،آب چشمه،ارگانیک،سنتی،خرید،فروش،اینترنتی،قیمت،عرق بادرنجبویه،عرق بادرنجبویه و فشار خون،عرق بادرنجبویه در بارداری،عرق بادرنجبویه در شیردهی،عرق بادرنجبویه چیست،عرق بادرنجبویه برای کودکان،عرق بادرنجبویه برای زن باردار،عرق بادرنجبویه برای نوزاد،عرق بادرنجبویه طرز مصرف،عرق بادرنجبویه برای کودک،بادرنجبویه عرق،خانگی،سالم،طبیعی،آب چشمه،ارگانیک،سنتی،خرید،فروش،اینترنتی،قیمت

ویژگیها
وزن خالص۹۰۰ گرم
نوع بسته‌بندیبطری پلاستیکی (پت)
سطح کیفیت@خالص @فاقد هرگونه افزودنی، اسانس و مواد نگه‌دارنده @سنگین (به این معنی که در فرآیند عرق گیری، مقدار زیادتر از معمول گیاه استفاده شده است)
روش تولید@تقطیر سنتی (در ظروف مسی و با آب چشمه)
محل تولیدکاشان
خواص@تقویت کننده قلب، مغز، اعصاب، حواس پنج گانه، حافظه، هوش، معده و کبد @نشاط آور، عرق آور، قاعده آور و ادرار آور، خواب آور @بازکننده گرفتگی عروق مغز @رفع کننده کابوس، وحشت، تپش قلب، غش و سکسکه @ضد تشنج @تحلیل برنده (محلل) و دفع کننده سودا، بلغم، دردهای روده و شکمی (دل پیچه) @دفع کننده سموم بدن @خوشبوکننده دهان @لطیف کننده غذای غلیظ (کمک به هضم غذای سنگین) @خارج کننده آروغی که در گلو گیر کرده باشد @کاهش دهنده فشارخون و نبض [در افراد سرد مزاج]
طبیعت (مزاج)@گرم و خشک [در اواسط دوم]
کاربرد خوراکینصف فنجان به همراه آب جوشانده شده، نیم ساعت قبل از وعده های غذایی میل شود
عوارض جانبی@مصرف مداوم بادرنجبویه به تنهایی ممکن است باعث گرفتگی و درد در ناحیه کفل (ران) شود. برای رفع عوارض؛ بصورت مقطعی و یا همراه با مصلح مصرف شود @مصرف بیش از اندازه (بخصوص در افراد گرم مزاج) ممکن است باعث ایجاد خارش، التهاب پوستی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و... شود
منع مصرف@در ایام قاعدگی و دوره بارداری با احتیاط مصرف شود @افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند
مصلح@صمغ عربی @کندر
نام‌های دیگر@بادرَنجبویه (به عربی) @بادرنجوبه / بادرنجونه / بادرنگبويه (به فارسی) @وارنگ بو @ترنجان @ترنجسان @گياه زنبور / برگ زنبور عسل @مفرح القلب (به عربی) @ملیس / مليسا / مليسافولون / مليسا آفيسیناليس (Melissa Officinalis)
مواد موثرهتانن + كامفر (Camphor) + قندهاى مختلف + مواد رزينى + مواد پكتيكى + صمغ تلخ + اسانس فرار + كتاريا + اسيد سوكسينیک (Succinic acid) + كومارين (Coumarin) + ...

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی
برچسب ها عرقیات
آیتمی برای نمایش وجود ندارد!